Et kontorfællesskab er et oplagt sted at arbejde, hvis man lige er startet som selvstændig. Det er et fælles arbejdsrum, der prioriterer fællesskab højt. Det er et socialt alternativ til kontorhoteller og eget kontor. Der findes forskellige former for kontorfællesskaber, så du kan både støde på åbne kontorarealer og lukkede lokaler. Der vil også være forskellige kontorfaciliteter i form at fælleskøkken, toilet, printere/kopimaskiner, kaffemaskine, mødelokaler osv. I et kontorfællesskab vil man dele arbejdsplads med andre, der er i nogenlunde samme båd (selvstændige, freelancere, iværksætter osv.), som man har mulighed for at skabe et netværk til.

Kontorfællesskabets fordele

Alt er inklusiv. Når du lejer en kontorplads, følger der nogle faciliteter med, som du med fordel kan benytte dig af. Printer/kopimaskine og mødelokaler hører næsten altid med til en kontorplads, derudover er der også tit køkken og kaffemaskine til fri afbenyttelse. Nogle steder hører der også en madordning med i prisen og/eller andre fordele.

Hvis du ejer et kontor, så vil du komme ud for en masse ekstra serviceomkostninger. Dette skal du slet ikke tænke på, hvis du lejer en kontorplads.

En anden fordel ved et fælleskontor er, at du betaler en fast udgift hver måned, hvor alt jo er inkluderet. Prisen for pladsen, internettet, el, vandet og varmen er den samme, uanset hvor meget eller lidt du benytter det. Du er dermed fri for uforudsigelige ekstraomkostninger.

Fællesskabet og det store potentiale for et større netværk er også en fordelagtig grund til at vælge et fælleskontor. Du sidder blandt andre iværksættere og selvstændige, som du måske kan lære af, samarbejde med og skabe faglig sparring.

Du får mulighed for at skabe adskillelse mellem dit arbejdsliv og privatliv, hvilket kan have en stor påvirkning på din produktivitet, da der ikke er lige så mange distraktioner. Du vil også få kollegaskab og en socialt fællesskab, som du ikke kan få i et hjemmekontor.

Der er stor fleksibilitet og kortere bindingsperioder, der enten er mellem 0 og 3 måneder. Hvis i er flere i virksomheden, er det derfor meget nemt at leje flere kontorpladser.

Den store fleksibilitet giver dig mulighed for at fokusere på det, der er vigtigt; din virksomhed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *